Facebook Twitter Google+

Nisu sve umjetne suze iste! Optive kapi djeluju dvostruko, površinski i dubinski.

Nisu sve umjetne suze iste! Optive kapi djeluju dvostruko, površinski i dubinski.

Suho oko je dosta raširen problem današnjeg modernog čovjeka. Neki od najčešćih uzroka nastanka suhog oka su primjerice starija životna dob, hormonalne promjene kod žena tijekom menopauze, suh i klimatiziran zrak, dim, vjetar, upotreba nekih lijekova, upotreba kontaktnih leća. Za uklanjanje problema suhog oka danas uobičajeno koristimo umjetne suze.

1. Allergan je jedan od vodećih svjetskih proizvođača umjetnih suza. Danas razgovaram s predstavnikom Allergan proizvoda za Hrvatsku, kojeg ću zamoliti da nam kaže koje sve proizvode imaju na našem tržištu i može li ih malo približiti našim čitateljima?

Uz već dobro poznate umjetne suze Refresh Contacts, na hrvatskom tržištu odnedavno imamo i umjetne suze OPTIVE. Glavna je karakteristika umjetnih suza OPTIVE njihov jedinstveni dvostruki mehanizam djelovanja, OPTIVE suze djeluju izvana – premazujući i vlažeći sloj suznog filma koji oplahuje oko, i dodatno OPTIVE djeluje dubinski, iznutra – prodire u površinske stanice oka, povlači vodu za sobom, te time vlaži stanice i obnavlja osmotsku ravnotežu.


2. OPTIVE su dakle jedine suze koje djeluju i površinski i dubinski. A što to konkretno znači za naše bolesnike sa suhim okom?

Upravo zbog jedinstvenog dvostrukog djelovanja, OPTIVE umjetne suze pružaju korisnicima dugotrajniji osjećaj ugode i zaštite, i dugotrajnije olakšanje i nestanak simptoma suhog oka. Zbog toga ih je potrebno rjeđe kapati nego uobičajene umjetne suze koje djeluju samo površinski. Prema potrebi kapne se 1 – 2 kapi u svako oko.3. Koji bi onda po Vama bili potencijalni korisnici umjetnih suza Optive?

Pa evo...to su svakako nosioci kontaktnih leća, žene u menopauzi, korisnici računala, stariji bolesnici, profesionalni vozači. To su također i bolesnici nakon laserske korekcije vida i drugih operativnih zahvata na oku, al naravno, uz prethodnu konzultaciju sa svojim oftalmologom. Umjetne suze Optive namijenjene su zapravo svim bolesnicima sa suhim okom.4. Proljeće je, a s proljećem kreću alergije. Kako si možemo pomoći?

Ukoliko Vam je propisana terapija za alergiju redovito ju uzimajte. Također redovito kapanje Optive kapi smanjiti će iritaciju oka. Ako nosite kontaktne leće u vrijeme alergije, preporuča se korištenje dnevnih kontaktnih leća, tako da svaki dan stavite nove čiste sterilne kontaktne leće kako one ne bi imale na svojoj površini alergen koji bi vas odmah po stavljanju iritirao.

5. Gdje možemo više saznati o Optive umjetnim suzama?

Na portalu "Kontaktne leće" možete potražiti savjet kako si pomoći ukoliko imate problema sa suhoćom oka, educirati se na području oftalmologije i optometrije.
Pročitajte detalje o Optive umjetnim suzama i usporedite svoje stare umjetne suze s novim Optive kapima i saznajte koja je razlika.

Svoje Optive umjetne suze potražite u ljekarnama i optikama diljem Hrvatske.


Autor:
bc. Livio Svržnjak, optometrist


14.04.2012. 13:58

Komentari

Mario B. 06.06.2012. 09:12

Uh koja reklama.. ali to nije sve, one djeluju DVOSTRUKO.. DUBINSKI.. podsjeća me na reklame za prašak za pranje rublja.

Komentiranje nije dozvoljeno.